lördag, november 04, 2006

Utekväll i Madrid

Igår ordnade vi en äkta spansk middag hemma hos Nicklas. Vi åt Paella (med bläckfisk och blåmusslor...mums!) och drack sangría. Maten var jättegod och sällskapet trevligt. Förrutom Nicklas och jag, var dessutom fyra av hans kompisar med på middagen.

Efteråt åkte vi med tunnelbana till en annan metrostation för att möta upp några kompisar till en av Nicklas vänner. Jag fick än en en gång uppleva latinoamerikanernas (de var inte spanjorer) mañanatendenser. (Fast spanjorerna är likadana!) Vi stod och väntde och dividerade i 40 minuter på metrostationen innan vi bestämde oss för att bege oss till Puerta del Sol. Sedan gick vi från den ena baren till den andra. I Madrid har nästan alla barerna inkastare. Dessa unga människor drar med dig till en bar och så får du en gratis chupito (liten shot). Om man vill kan man alltså dricka chupitos hela kvällen! Fast då måste du också hela tiden byta bar. Hur som helst hade vi jättetrevligt.

Det var däremot lite svårt att ta sig hem. Vi försökte ta en taxi kl 4.00 från Puerta del Sol, men det var lättare sagt än gjort. Alla taxibilar var upptagna. Kom det en taxi som hade grönt ljus så gäller det att springa så snabbt du kan för att ta den innan någon annan gör det. Men det visade sig omöjligt att hitta en taxi vid Puerta del Sol. Vi gick till en mindre central gata och lyckades efter långt om länge hitta en taxi... och sedan sov vi så sött. Och idag var vi i Segovia...

Inga kommentarer: