onsdag, september 10, 2008

Grupparbete

I måndags blev vi än en gång indelade i nya grupper för grupparbete. Denna gång har läraren tänkt efter ordentligt när uppgifterna delades ut, eftersom varje grupp fått olika studieobjekt. Min grupp ska undersöka ett nyskapande projekt inom den offentliga sektorn. Vi valde ett projekt som heter EKOmat i skolan. Projektets mål är att servera ekologisk mat till 100 % vid en skola i Malmö och ett mer långsiktligt mål är att år 2012 servera helt ekologisk skolmat till alla skolbarn i Malmö. Vi ska titta på projektprocessen, eventuell projektplan, svårigheter med projektet samt försöka dra slutsatser om vad som är karakterisktiskt för ett projekt inom den offentliga sektorn.
Jag har haft tur med mina kollegor i gruppen eftersom alla har hög ambitionsnivå och kommer med intressanta synpunkter. På enbart två dagar har vi samlat in i princip allt skriftligt material vi behöver samt bokat in två intervjuer. Resultatet ska redovisas på tisdag i nästa vecka.
Uppgiften känns intressant och givande. Övriga grupper ska undersöka ett nyskapande projekt inom ett större företag, ett nystartat företag, ett nyskapande kulturellt projekt och ett nyskapande socialt projekt. Syftet är att se vad som karakteriserar de olika typerna av projekt, vad som skiljer dem åt samt vilka likheter som finns.
Längre fram kommer vi att välja en av de fem inriktningarna och därefter ska vi arbeta i projektgrupper med en affärsplan eller en projektplan som marknadsförs på en mässa.