fredag, augusti 08, 2008

Augustenborg here I come

Imorgon är det dagen D. Då flyttar jag till min 16:e bostad i ordningen. Förhoppningsvis ska jag bo kvar på den nya adressen ett bra tag. Jag är trött på att flytta men känner mig entusiastisk inför morgondagen.

Tidigare i veckan besökte jag Sopstationen i Malmö, ett trevligt ställe med en rad intressanta begagnade prylar. Jag hittade en liten ryamatta till min balkong. Den matchar mina fåtöljer perfekt. Den är rutmönstrad i olika nyanser av orange och brunt. Min balkong har redan (innan jag rent fysiskt flyttat in) hög mysfaktor. Det kommer bli en populär plats för tebjudningar och diverse annat mys. På plats finns redan fåtöljerna och ryamattan. Jag borde verkligen komplettera med en eller annan stor krukväxt. Problemet är att mina fingrar är allt annat än gröna. Fast kanske även jag kan klara av det. Hos min väninna och fd handledare blev jag demonstrerad en bevattniningsteknik som tidigare var mig obekant. Hon tar en petflaska full med vatten och sticker ner den med halsen i jorden. Blomman får då själv suga upp vatten i den takt den önskar.

Mitt i allt shoppande under veckan tog energin slut. Jag återvände till lägenheten och tog en paus
i en av fåtöljerna. Låter man ryggen sjunka ner och lägger benen på den andra fåtöljen känns det som om man ligger i en soffa. Så skönt. Utsikten består då av himmel och en rad kastanjeträd samt en liten bit av huset mittemot.

1 kommentar:

Everydaybi sa...

Annars skulle inte mina balkongväxter överleva. Man kan ju välja snygga flaskor...